CV Hans van Heertum

Als 22-jarige de jongste computerprogrammeur van IBM Nederland. Na enige tijd besloten dat ik toch liever ondernemer wilde worden.

Een jaar later had ik een bedrijf met 65 typistes die gegevens voor computers invoerden, op vijf locaties in Nederland, met opdrachtgevers als Ford Nederland, Winterthur Verzekeringen, het Ministerie van Onderwijs en het Ministerie van Justitie en de Gemeente Steenwijk.

Het eerste boekhoudpakket voor de spelcomputer Commodore 64 ontwikkeld. Daarna nog een reeks andere zakelijke pakketten voor de C64 in de markt gezet, die werden verkocht in de winkels van V&D, Dixons en Tandy en honderden computerwinkels. In korte tijd 130.000 pakketten verkocht.

Een tiental computerpakketten ontwikkeld voor de eerste PC's. Na een artikel 'Amsterdams bedrijf legt bom onder softwaremarkt: tien programma's voor minder dan 500 gulden' in De Telegraaf in vier weken voor 650.000 gulden pakketten verkocht.

Ik ben tien jaar de CEO van De Bedrijvendatabank voor fusie en overname geweest. Groot succes omdat iedereen in de F&O wereld, waaronder alle banken, zich abonneerde. Veel ervaring opgedaan met het maken van een netwerk van investeerders en het koppelen van de juiste investeerders aan bedrijven. Dat netwerk is nu mijn kapitaal.

Met Maurice de Hond de Stichting Bescherming Software opgericht en voorzitter geworden. Tientallen invallen gedaan bij illegale kopieerders, waaronder de marine in Den Helder.

Door het Gerechtelijk Laboratium beëdigd als deskundige in softwarezaken en door rechtbanken aangesteld als voorzitter van commissie van deskundigen.

Als eerste een online boekhoudpakket op de markt gebracht. 'Bedrijven gaan nooit hun boekhouding online doen' aldus Exact.

Bijbaan: onbezoldigd voorzitter van een culturele stichting die jongeren in Amsterdam in contact brengt met muziek, dans en poëzie.