Google mijn naam en u krijgt te zien dat ik een wanbetaler zou zijn.

Ik ben geen wanbetaler. Ik heb wel facturen betwist omdat leveranciers niet eerlijk waren. 

 

BNR

Business Nieuws Radio verkocht mij 52 reclamespotjes, uit te zenden in een week, op afgesproken tijdstippen. Op die tijdstippen was het spotje niet te horen op de radio. BNR verklaarde dat de spotjes dan wel op een ander tijdstip waren uitgezonden. Die hele week had op de zaak de radio aangestaan en waren de spotjes geturfd. Dat waren er 25. BNR was dus niet eerlijk. Ik heb de factuur toen betwist. BNR heeft mij toen op wel heel bijzondere manier onder druk gezet door mij een wanbetaler te noemen. Ik heb de factuur toen direct betaald. Nadat ik bij de directie van BNR mijn beklag had gedaan boden zij hun excuses aan over de gang van zaken. En werd ik als beloning live geïnterviewd door Roelof Hemmen. Het bericht dat ik een wanbetaler zou zijn had inmiddels zijn weg gevonden op het internet.

 

FD

Het Financieele Dagblad verkocht mij een advertentie. In de kleine lettertjes bleek het om een permanente advertentie te gaan. Het FD gebruikte haar uitgave om mij van wanbetaling te betichten. De waarheid is dat ik graag een uitspraak van de rechter wilde over hun werkwijze. Het FD heeft de factuur toen gecrediteerd.

 

Plastimap

Dit bedrijf uit Hoorn zou voor een persconferentie in het Amstel Hotel chique mappen maken voor de pers. Pas tijdens de persconferentie werden de mappen geleverd. Zij voldeden op geen enkele wijze aan de afspraken. Ik heb de pers zonder mappen naar huis gestuurd. De zaak is voor de rechter gekomen die mij op alle punten gelijk gaf en besliste dat ik de factuur niet hoefde te betalen. De directeur van Plastimap heeft toen de pers gezocht en gezegd dat ik een wanbetaler ben.

Ik doe in goed vertrouwen zaken. Soms ten onrechte en daar kan ik niet tegen, helemaal niet als grote bedrijven de boel proberen te belazeren.

Hans van Heertum